Festes i esdeveniments

FIRA DE LES 40 HORES DE RIPOLL. TASTATAST 

Fira multisectorial que se celebra a Ripoll, el cap des setmana anterior al Diumenge de Rams. Té els seus orígens en l’època medieval: els senyors feudals concedien als pagesos, en aquesta època de l’any, 40 hores per reunir-se al poble i anar a adorar el Santíssim. Aquests aprofitaven l’avinentesa per fer fira i també per presentar en societat els seus fills i filles en edat de casar-se. Organitza l’Ajuntament de Ripoll.

CERTAMEN LITERARI JOAN MARAGALL DE SANT JOAN DE LES ABADESSES 

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, juntament amb l'Institut Escola Mestre Andreu, convoca anualment el Certamen literari Joan Maragall. Hi pot participar tothom a partir de vuit anys, en modalitat de poesia o de narrativa. Els premis es lliuren el dia de Sant Jordi.

FESTA MAJOR DE SANT EUDALD DE RIPOLL 

Festa major local, sempre s’escau en 11, 12 i 13 de maig. Organitza l’Ajuntament de Ripoll.

FESTA NACIONAL DE LA LLANA I DEL CASAMENT A PAGÈS (RIPOLL) 

Festa tradicional basada en un casament (pràcticament sempre real) com es feia al segle XIX. També es recrea la vida dels pastors i els oficis que l’envolten, i en aquest marc es fa el Campionat de Catalunya d’esquilar ovelles. És sempre el mes de maig, el diumenge posterior a la Festa Major. Organitza Centre Iniciatives i Turisme. www.festadelallana.com 

FESTA MAJOR PETITA DE CAMPDEVÀNOL 

Recepció de la flama del Canigó i diversos actes populars, la vigília de Sant Joan.

FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA DE RIPOLL 

Cicle de concerts de música bàsicament clàssica, en un marc incomparable com l’interior de l’església i el claustre del monestir de Ripoll. S’escau entre juliol i agost i se celebra des de 1980. Organitza els Amics de la Música de Ripoll.

FESTIVAL DEL COMTE ARNAU A SANT JOAN DE LES ABADESSES 

A Sant Joan de les Abadesses, durant els mesos de juliol i agost, té lloc el Festival del Comte Arnau. Promogut per l’Ajuntament, va néixer l’any 1996 amb un objectiu clar: recuperar a través d’un festival multidisciplinari la llegenda del comte Arnau, un dels principals trets culturals identificadors i diferenciadors de la vila. Inclou espectacles de teatre, dansa i música sobre el Mite i al seu voltant es programen altres activitats com el sopar-espectacle Els desitjos del comte Arnau, la caminada nocturna Cercant les petjades del comte Arnau, o el Mercat del Comte Arnau.

MISSA AL TAGA

Cada any, el tercer diumenge de juliol, la Unió Excursionista de Sant Joan organitza la Missa al cim del Taga. Des de l’any 1957, centenars de santjoanins i santjoanines enfilen l’emblemàtica muntanya per a assistir a aquesta missa tan especial.

MERCADAL DEL COMTE GUIFRÉ A RIPOLL 

Mercat medieval. Fira artesanal i espectacles medievals, lligat amb un argument propi al voltant del Comte Guifré. Sempre se celebra els dies 10 (tarda), 11 i 12 d’agost, s’escaigui com s’escaigui. Organitza l’Ajuntament de Ripoll.
Més informació: www.mercadalderipoll.cat 

FESTA DEL CAVALL DE GOMBRÈN I MERCAT MEDIEVAL 

A mitjans d’agost se celebra a Gombrèn aquesta festa, en què durant el dia hi ha mercat medieval als carrers del poble. Al vespre, espectacle en què el cavall del comte Arnau surt de les entranyes de l’infern. 

FESTA MAJOR DE SANT JOAN DE LES ABADESSES 

La Festa Major se celebra cada any el segon diumenge de setembre i està dedicada al Santíssim Misteri. D’entre els actes, destaca el Ball dels Pabordes, declarat element festiu patrimonial d'interès nacional: una dansa tradicional ballada per quatre parelles a la Plaça Major el diumenge a la tarda i el dilluns al vespre seguint la música tocada en directe per una cobla.

FESTA MAJOR DE CAMPDEVÀNOL 

El tercer cap de setmana de setembre se celebra la Festa Major de Campdevànol. Actes tradicionals i d’altres que s’hi ha anat incorporant, com ara la Ruta dels Bandolers acompanyats de trabucaires, que se celebra els divendres a la nit. Diumenge i dilluns a la tarda, la plaça de la Dansa acull l’esdeveniment més esperat de l’any, el ball de La Dansa, a càrrec de gent de Campdevànol.

FIRA CATALANA DE L’OVELLA I FIRA DE SANTA TERESA (RIPOLL) 

Fira ramadera que té els seus orígens en la transhumància d’ovelles a l’hivern. Sempre s’escau el 15 d’octubre.

 

 

També et pot interessar:

Els grans monestirs
Un gran patrimoni per visitar
Més propostes

 

  • turisme familiar1
  • excursionisme2
  • festes tradicions1
  • muntanya1
  • esqui1
  • btt1
  • hipica1
  • benestar1
  • rutes1

app terra comtes

Terra de Comtes i Abats          
         
Consorci Ripollès Desenvolupament Departament Empresa i Ocupació Gobierno de España Unió de Botiguers de Ripoll Comerç de Sant Joan de les Abadesses
PLA DE DINAMITZACIÓ DEL PRODUCTE TURÍSTIC TERRA DE COMTES I ABATS / PLAN DE DINAMIZACIÓN DEL PRODUCTO TURÍSTICO TERRA DE COMTES I ABATS

   diputacio  Fons Eurpeu de Desenvolupament Regional Cooperació Territorial     
INVIRTIENDO EN NUESTRO FUTURO / INVESTIR DANS NOTRE AVENIR

   El Ripollès Pirineus Costa Brava  Catalunya 
TERRA DE COMTES I ABATS FORMA PART DE DIFERENTS MARQUES TURÍSTIQUES

 MAPA WEB