Ruta del Ferro i el Carbó

La Ruta del Ferro i del Carbó, en al•lusió a la important tradició de la farga al Baix Ripollès i a l’extracció de carbó a les mines d’Ogassa, ressegueix el trajecte que feia el tren antigament. Els 12 quilòmetres de via han esdevingut un camí ideal per gaudir del passeig a peu o en bicicleta i per recordar-nos un passat industrial del qual avui som hereus. La ruta uneix Ripoll, a 682 metres d’altitud, amb Sant Joan de les Abadesses (775 m).

El Molí Petit

Molí fariner d'origen medieval i vinculat al Monestir de Sant Joan de les Abadesses. Va funcionar utilitzant la força de l'aigua fins a principis dels anys 1970. Actualment està restaurat com Ecomuseu i Centre d'Interpretació dels Molins Hidràulics i de l'Ecosistema de ribera.‎

Camí ral de Campdevànol

Des de la població de Campdevànol surt l'antic camí ral i ramader que ens permet gaudir de la natura a peu o amb bicicleta i ens acosta fàcilment a la popular font de Sant Eudald, a l'Àrea de Lleure de la Font del Querol, una zona d'esbarjo envoltada d'una gran bellesa i riquesa natural, i a l'església romànica de Sant Llorenç de Campdevànol. Bona part del camí segueix paral•lel al riu Merdàs, on podem veure vegetació típica de bosc de ribera formant vernedes amb alguns pollancres i arços al costat del camí.

El forat de Sant Ou i el gorg dels Banyuts

El forat de Sant Ou és un avenc de 74 metres de profunditat, al terme de Montgrony. Segons la llegenda, el comte Arnau utilitzava aquest passadís per sortir a les coves de Ribes.
El forat de Sant Ou (antic nom popular de Sant Eudald) està dividit en tres cavitats de 36,27 metres de profunditat i 13 de longitud. La total desprotecció dels contorns genera una sensació commovedora i inesperada.

Els miradors de Ripoll

Rutes de poca dificultat pels entorns de Ripoll, per visitar esglésies o ermites de l’entorn:

-Església de Santa Maria del Catllar: consagrada l’any 1040 per l’abat Oliba. SL
-Capella de Sant Bartomeu: església preromànica. Modificada i ampliada al segle XI .
-Llaés: Se’n té constància des del 919, quan l’abadessa Emma comprà unes terres situades al castell de Llaés.

El gorg de la Malatosca. Gorga de les bruixes

Prop del molí de Malatosca, a Sant Joan de les Abadesses, hi ha una gorga que se’n diu de les Bruixes perquè era el seu punt de trobada i refugi d’éssers màgics. Diu la llegenda que un dia les bruixes van cridar una llevadora de la vila perquè una d’elles havia de tenir una criatura. En paga dels seus serveis, van donar-li una faldada de llenties, i la llevadora, tota enrabiada, va llençar-les Ter avall.

  • turisme familiar1
  • excursionisme2
  • festes tradicions1
  • muntanya1
  • esqui1
  • btt1
  • hipica1
  • benestar1
  • rutes1

app terra comtes

Terra de Comtes i Abats          
         
Consorci Ripollès Desenvolupament Departament Empresa i Ocupació Gobierno de España Unió de Botiguers de Ripoll Comerç de Sant Joan de les Abadesses
PLA DE DINAMITZACIÓ DEL PRODUCTE TURÍSTIC TERRA DE COMTES I ABATS / PLAN DE DINAMIZACIÓN DEL PRODUCTO TURÍSTICO TERRA DE COMTES I ABATS

   diputacio  Fons Eurpeu de Desenvolupament Regional Cooperació Territorial     
INVIRTIENDO EN NUESTRO FUTURO / INVESTIR DANS NOTRE AVENIR

   El Ripollès Pirineus Costa Brava  Catalunya 
TERRA DE COMTES I ABATS FORMA PART DE DIFERENTS MARQUES TURÍSTIQUES

 MAPA WEB