Monestirs i centres d'interpretació

Terra de Comtes i Abats té com a principals elements patrimonials els monestirs de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, que conformen un dels conjunts d’arquitectura i art medieval més importants del país, així com el santuari de Montgrony. Al seu entorn, s’ha bastit una xarxa d’equipaments i centres d’interpretació, que tenen per objectiu posar en valor, explicar, documentar, interpretar i difondre un territori carregat d’història, amb recursos museogràfics i didàctics de nivell.

Els espais de la llegenda del Comte Arnau

Castell de Mataplana

Ubicat a la baronia de Mataplana, al terme de Gombrèn, era un casal palau fortificat d’estil romànic i fou una cort trobadoresca molt important. Segons la llegenda és el castell del comte Arnau. Actualment es pot veure la capella i les restes del castell. Fou residència de la baronia de Mataplana i inicialment incloïa una torre circular, que fou enderrocada. Al segle XII es construí un edifici rectangular, i anys més tard s’hi va afegir un pati emmurallat, al voltant del qual es van anar edificant les diverses estances.

Tradicions i oficis: Museu Etnogràfic, Scriptorium i la Farga

Museu Etnogràfic de Ripoll

El Museu Etnogràfic de Ripoll es concep com un equipament centrat en la història i l’antropologia que té la missió de treballar per a la recerca, la conservació, la interpretació i la difusió del patrimoni històric i cultural de la vila de Ripoll, de la comarca del Ripollès i dels Pirineus gironins, amb l'objectiu de contribuir al seu desenvolupament i projecció cultural i turística. És un dels museus d'etnografia més antics de Catalunya. Destaquen les col•leccions relacionades amb els pastors, la pagesia, els oficis, la religiositat popular, la farga catalana i el ferro forjat i les armes de foc portàtils ripolleses.

  • turisme familiar1
  • excursionisme2
  • festes tradicions1
  • muntanya1
  • esqui1
  • btt1
  • hipica1
  • benestar1
  • rutes1

app terra comtes

Terra de Comtes i Abats          
         
Consorci Ripollès Desenvolupament Departament Empresa i Ocupació Gobierno de España Unió de Botiguers de Ripoll Comerç de Sant Joan de les Abadesses
PLA DE DINAMITZACIÓ DEL PRODUCTE TURÍSTIC TERRA DE COMTES I ABATS / PLAN DE DINAMIZACIÓN DEL PRODUCTO TURÍSTICO TERRA DE COMTES I ABATS

   diputacio  Fons Eurpeu de Desenvolupament Regional Cooperació Territorial     
INVIRTIENDO EN NUESTRO FUTURO / INVESTIR DANS NOTRE AVENIR

   El Ripollès Pirineus Costa Brava  Catalunya 
TERRA DE COMTES I ABATS FORMA PART DE DIFERENTS MARQUES TURÍSTIQUES

 MAPA WEB